Rabu, 15 April 2015

KFC Zinger Rice Wrap



Bismillahirrahmanirrahim, Assalam...

Dua hari semalam bunda tak sihat, bunda demam dan tak ada selera makan...Bila keluar iklan tv menu baru  'KFC Zinger Rice Wrap' ni bunda rasa teringin sangat nak makan...sebab katanya ada nasi bersama dalam bungkusan menu baru KFC yang sedang promosi sekarang ni..

Bunda asyek-asyek sebut jer benda alah ni...ala-ala orang mengidam gitew...pada malamnya anak bunda ajak bunda keluar makan...bunda cakap bunda tak nak lah sebab tak ada selera pun..Bila anak bunda cakap nak belanja mak makan KFC,
baru bunda rasa nak ikut sama...


Kami keluar ke Aeon Cheras, dan terus ke KFC.... anak bunda order ini,  'KFC Zinger Rice Wrap' untuk kami bertiga...dan ada beberapa lagi menu yang lain, juga yang tekak bunda boleh masuk...
boleh terima..walaupun tak lah sesedap nasi campur gulai tempoyak+ikan masin+ulaman+sambal belacan...hahaha..

Bukan senang nak bawa bunda makan tempat fast food begini tau.....sebab banyak makanannya
yang tak mengikut cita rasa selera tekak bunda.. anak-anak tahu tu...
sebab mak dorang ni memang cerewet benda-benda alah yang segera-segera camni..
maklum tekak selera melayu jati..

Okay lah..bunda enjoy makan, bermakna sesuai dengan selera bunda haritu....dan mungkin juga sebab bunda tak sihat kot...dan selera bunda masuk dengan menu begini agaknya...

Tak tau lah pulak dengan selera orang lain..sebelum-sebelum ini faberet  bunda dan yang memang selalu jugaklah bunda order kat KFC ialah set nasi dan
ayam goreng.

Sekali ni try pulak
'KFC Zinger Rice Wrap' ..



***Alhamdulillah, sakit dari Allah... nikmat juga dari Allah***


46 ulasan:

  1. Tekak kita ni samalah KN. Yg hidangan melayu jati lagi menambat selera
    Tapi sesekali ke KFC pun sedap kan.. Kakak suka juga
    Zinger rice wrap ni lengkap KN - ada nasi, ayam dan sayuran.

    BalasPadam
  2. wah sedap tu ubat demam yg mujarab bunda...

    BalasPadam
  3. Salam BUNDA.......... sesekali tukar selera, ok juga tak..

    BalasPadam
  4. Tekak orang tak sihat selalu cam tu..beralih selera..nak merasa yg lain..
    alhamdulillah..anak-anak cam tau Bundanya mengidam..dapat gak merasa..
    Sura pulak rasa mengidam nak makan kfc ..ni sbb n3 Bunda la ni...hihi:)

    BalasPadam
  5. As salam Bunda... semoga cpt sembuh...
    Tgk Bunda mkn nie...mcm teringin plak nak cuba..selalunya sy cuma mkn aym KFC aje yg lain2 x rasa nak cuba... hehehe..

    BalasPadam
  6. Selera orang sakit memang berbeza, banyak benda yg dulu kita suka jadi tak suka. Ada seperti rasa mengidam tapi bila berada depan mata gigit sikit dah rasa kenyang. Apa pun, semoga Bunda cepat sembuh.

    BalasPadam
  7. semoga cepat sembuh...belum try lagi rice wrap ni..

    BalasPadam
  8. alhamdulillah
    xlist bunda jamah juga
    sama la suami sy pon dmm ni
    hri hri buat bubur nasi dgn sup ayam dan tomyam
    skali dgn say pon mkn bubur nasi
    alang alang masak utk anak
    selepas tu asingkan bahagian umiayh..

    BalasPadam
  9. baru makan kfc tapi tak makan keluaran baru kfc.

    BalasPadam
  10. pandai marketing kfc...dia tahu tekak org malaysi tetap nak nasi, maka di letaknya nasi dalam wrap..haha..cumanya saya nak tau la, nasinya tu sebutir sebutir, atau mcm nasi impit?

    BalasPadam
    Balasan
    1. nasi yang tak nampak n rasa mcm nasi...asalkan namanyer jer 'rice' gitew.... itu lah pasal nyer makcik2 ni cerewet ponnn!!..hahaha..

      Padam
  11. Alamak... Dah lama tak mamam ni.... Sodap tuhhh...

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah bunda ada selera makan tapi kalau nak sedap lagi bunda cuba Texas Chicken. Bagi kak zai wrapnya lagi sedap tapi tak ada nasi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. owh! ye ke...kat mana nk dapat Texas Chicken tu? mana tau satu hari boleh gak cuba...

      Padam
  13. baru ni pergi KFC belikan anak je zinger rice wrap ni ...tekak sya ni pun cerewet nak telan makanan2 segera ni ,taktau pulak sedap ...

    BalasPadam
  14. kayanya enak tuh bun :)
    cepat sembuh yaaa :)

    BalasPadam
  15. Salam Bunda.. harap Bunda sihat.lama tak bertandang ke sini,..
    nampak sedap je tu ..nanti nak cuba jg..:)

    BalasPadam
  16. Bunda demam ek...bunda makan ubat tau, jaga diri, sedap ye menu tu...tiba2 nak belanja Qi makan KFC malam ni hehehhe walid dia outstation

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah pekena KFC dah baik dah JJ sayang...hehe

      Padam
    2. Alhamdulillah bunda dah semakin pulih

      Padam
  17. Fuhh.. tak pernah cuba lagi kfc zinger rice wrap ni Bunda.. sedap pulak tengok.. :) :)

    BalasPadam
  18. Macam anak-anak kecik pulak ye KN... sebut nak bawak gi KFC terus mahu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. ha ah..selalu tu suka masuk Chicken Rice Shop jer...jarang nak masuk KFC...bersebelahan jer keduanyer ...

      Padam
    2. Chicken rice shop sedap juga ya bunda

      Padam
  19. Tukang kebun pula bila mood macam bunda mula dok terasa nak makan kek chocolate pula macam di Secret REcipe.
    Oh baru tau ada menu baru ini di KFC.
    Tahun ni belum jejak kaki di KFC lagi.
    Tengah nak habiskan stok KFC di belakang kebun dulu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bunda dah rasa secret recipe ka?

      Padam
  20. Salam bunda saya pun dah cuba. Tekak saya masih boleh terima. Tapi kalau nasi kandar depan mata ditolak saja hehe tekak orang utara

    BalasPadam
  21. assalammualaikum bunda.. terlebih dhulu, hani nk ucpkan, terima kasih follow blog hani.. hani mendoakan bunda cepat sembuh ye... sakit itu anggaplah kasih sayang dari Allah buat kita. sakit itu kifarah. skrg musim org demam la.. sakit tekak la.. mcm2.. kite kne jaga kshtn badan kite ye.

    BalasPadam
  22. moga bunda cepat sembuh yea
    saya suka menu chicken wrap,
    sekarang dah takde
    ayam panggang dalam wrap tu
    lebih sedap dari
    ayam di kenny rogers :)

    BalasPadam
  23. sesekali kena menu western apa salahnya bunda.lagipun gelak orang demam ni kadang2 perlu jugak berubah selera, baru selera sikit nak makan.Moga cepat sembuh ya bunda

    BalasPadam
  24. krn demam dpt merasa . mmg hikmah lah bunda . nasi ni mmg sedap mkn cara tradisi ...

    BalasPadam
  25. mgu dpn suh suami belanja kfc lah..terliur haha

    BalasPadam
  26. Sedap tu ... Trrliur pula saya. Hehe... Moga Bunda sgera sembuh ya

    BalasPadam
  27. nampak macam sedap je. nanti nak cuba juga la :)

    BalasPadam
  28. Aummm teliuq cik... btw simpan jejak d sini..done #1462

    BalasPadam
  29. Pernah makan. Memang sedap :)

    BalasPadam
  30. Semoga cepat sembuh ye Bunda, sakit itu ujian dari Allah...

    Myra tak pernah try makan KFC Wrap, takut tak terima dek tekak :D

    BalasPadam
  31. semoga bunda cepat sembuh..amin :-))

    kalau pi kfc memang set nasi ayam mnjadi pilihan :-))

    BalasPadam
  32. Kalau tak sihat,memang tak berapa selera nak makanlah jawabnya,bunda.tapi mujur berselera nak makan kfc tu.moga cepat sembuh ye,bunda.

    BalasPadam
  33. belum pernah try...mesti crunchy....

    BalasPadam
  34. add jadi lapar gini liat makanan

    BalasPadam