Sabtu, 5 April 2014

Santai : Lake Valley..






Bismillahirrahmanirrahim,

As Salam....


Minggu lepas bunda dan anak-anak bawa Zarif jalan-jalan bersantai hujung minggu di Taman Tasik Lake Valley.

Pada hujung minggu dan cuti-cuti umum memang ramai pengunjung kesana...Banyak aktiviti yang bolih di lakukan ...

Zarif memang suka sangat kesana....  Jom kita layan jerlah gambar yer...

Ada dua tempat permainan kanak2...sambil melayan anak2 bermain ...bolihlah duduk2 tepi tasik bagi ikan makan...
bagi mereka yang suka melukis memang tak mengeciwakan..

pergi saja ke mana2 sudut pasti tak kecewa ...view dia sangat cantik untuk bergambar..
kalau yang suka berjogging bolih jer pusing keliling tasik..

view dari atas bukit tempat parking...  tasik nya yang banyak ikan bermacam jenis...besar2...
dah penat bolih rehat2 bawah chalet...minum2, makan2..



51 ulasan:

  1. Assalam bunda..cantik pemandangan dalam gambar ni.

    BalasPadam
  2. wahhh. cantik tempat ni bunda. :)

    BalasPadam
  3. boleh mancing tak kat sini? Banyak tul ikan tu.

    BalasPadam
  4. cantiknya tasik ni di mana ya..kalau tulis kat taiping salah pula heh..heh..

    BalasPadam
  5. best ni buat port jogging :)

    BalasPadam
  6. cantik tasik dan fasilitinya.. rasanya aiza tak pernah lagi sampai sini bunda.. ceria betul tengok wajah zarif dapat bermain.. :D

    BalasPadam
  7. Assalamamualaikum...bunda,

    selamat bersantai bersama keluarga bunda.. moga bunda happy selalu k...amin.

    mselim3

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Bunda...

    Wah...byk berjalan luas pemandangan...

    BalasPadam
  9. Salam,
    Boleh release tension pergi ke tempat2 spt ini...tq singgah blog kelip-kelip :)

    BalasPadam
  10. Best jugakkan kalau dapat jogging kat sini..cuma tak banyak pokok besarkan Bunda...kalau tengahhari mesti panas..

    Libresse untuk Bunda...

    BalasPadam
    Balasan
    1. tempat baharu...sedang membangun..

      Padam
  11. Wahh ramainya org Bunda.. meriah sungguh.. Slmt berhujung minggu.. :)

    BalasPadam
  12. Salam bunda..hehe...membalas kunjungan..sya ada ja jd silent readers...hehe..sejak ada anak ni sibuk..tiap2 minggu nak kena balik...
    Diam sepi xbererti lupa..hehe.
    Tasik ni baru lagi kan..sebab bandar tun hsn on bandar baru kan....tp org kaya2 ja duduk situ..rumah dah dekat stgh juta..huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tasik ni tak jugak baru...tapi sedang dinaik taraf lagi prasarananya...perumahan kat situ yang baharu...fasa dua sedang dalam projek..

      Padam
  13. melihat air tasik..rasa tenang je..nampak tak banyak lg pokok-pokok hijau..tapi OK je..ramai pengunjung..

    BalasPadam
    Balasan
    1. terletak dikawasan perumahan baru...fasa dua sedang dalam projek...perasarana sedang dinaik taraf..

      Padam
  14. Salam ziarah bunda. Lama tak berkunjung ke sini. Insyaallah selepas ini saya kembali aktif untuk ziarah menziarahi. :)

    BalasPadam
  15. Sering juga kesini. Bunda pun tinggal di BTHO ker?

    BalasPadam
  16. Suka benar budak2 kalau bawak pergi sini

    BalasPadam
  17. Wah.. cantik pemandangan tempst ni. Dimana taman tasik lake valley ni?

    BalasPadam
  18. Kaki joging macam saya kalau kawasan ini tak jauh dari rumah pasti akan menggunakannya untuk berjoging sepuas hati...

    BalasPadam
  19. nice view..aman je rasa tengok pemandangan tu :)

    BalasPadam
  20. view yg cantik , sesuai utk bersantai ...

    BalasPadam
  21. meriah kan bunda tempat ni. kalau ada peluang nnt andai sampai ke sana, boleh la melawat tempat ni beriadah.

    BalasPadam
  22. tenang je pemandangannya..mng best utk bersantai ni ;)

    BalasPadam
  23. Tengok pada pic tu, nampak tempat ni menarik, sesuai untuk bersantai2

    BalasPadam
  24. Cantik. D cheras rupanya. Selalu juga ke BTHO. Tp x nampak kaw ni. Next time kalau pergi sana boleh singgah.

    BalasPadam
  25. dah lama tak lepak tasik bagi ikan makan...

    BalasPadam
  26. salam bunda....

    ramai juga orang pergi taman tu..

    BalasPadam
  27. Wah best ambik angin kat luar tambah lagi tepi tasik, lagi nyaman.

    BalasPadam
  28. cantik kawasan lake valley ni... budak-budak tentu seronok dapat bersiar-siar kat situ... alhamdulillah... serubu pun dah kurang kan?

    BalasPadam
  29. Zarif juga yg beruntung ramai yg sayang. Bukan mudah dapat peluang disyang macam ini kan..
    Anak lain belum tentu dapat macam Zarif ini tau...

    BalasPadam
  30. knk2 plg suka kn.plg best kt tmpt prmainan..nk jd bdk blk lah.hehe

    BalasPadam
  31. Meriahnya bunda. Kat mana ni?

    BalasPadam
  32. bestnya bersantai bersama keluarga

    BalasPadam
  33. memang menyeronokkan bila dapat bersantai bersama keluarga :)

    BalasPadam
  34. cantik ye temapt ni
    kalau bawa bebudak mesti diorang suka
    dulu taman tasik shah alam juga ada banyak ikan camtu
    sekaranga aje tak ada

    BalasPadam
  35. Memang bagus bila ada tempat2 berehat dan riadah keluarga mcm ni. Daripada lepak di shopping mall, baik lepak kat sini kan?

    BalasPadam
  36. banyaknye ikan tu...tempat dia cantik sgt...

    BalasPadam
  37. Salam Bunda,,

    lake valley ni kat mana?
    luas jgk tasiknya.. dapt terbangkan layang2 mesti besttttt :)

    suka le teww zariff p taman.. hihi.. banyaknye ikan.. tak de org mancing ke kat situ bunda?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang ada jer orang main layang2 area tu ..tapi kat kawasan lapang seberang jalan, ada jugak orang jual layang2 besar kat bawah pokok...haritu bunda lupa nak snap gambar.. lain kali ek..
      Tak nampak pun orang memancing...

      Padam
  38. Pwerghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..............
    seronoknya pemandangan petang

    BalasPadam
  39. belah mana ni bunda?
    cheras erkk?

    BalasPadam
  40. ramai org tu...banyak sungguh ikan tu...

    BalasPadam