Rabu, 2 Mac 2016

5 Things I Hate Most



Buat satu entry bertajuk  5 THINGS I HATE MOST berserta gambar di atas dan list lima benda/perkara yang anda paling tak suka/benci. Mention siapa tag anda dalam entry tersebut. Anda juga dikehendaki untuk tag lima orang blogger dan pastikan mereka tahu.

Sebagai memenuhi jemputan/tag dari sahabatku Kak Zakie  untuk satu servey / game ini, maka bunda teruskan dengan hati yang lapang. Harap KZ ada baca ini yer.

1) Paling tak suka/benci kalau orang berjanji tapi tak tepati, di suruh tunggu sekian waktu, sekian tempat... tapi tak muncul-muncul... 'Penantian Tu Kan Satu Penyiksaan'... benci tau!..

2) Satu hal, kalau bunda tengah rajin...dah siap masak itu ini...... bersilat beria bagai kat dapur, tup-tup last minit ada yang tak jadi balik untuk makan bersama...(anak-anak)... memang.. tak suka...tak suka... tak suka sangat...sentap terus...hu hu hu..

3) Sekiranya bunda berada di satu tempat / situasi...yang bunda kena beratur panjang tanpa nombor giliran... tiba-tiba ada yang potong barisan atau pelayan /ambil order orang lain dulu, sedangkan bunda yang datang dulu... memang tak suka / benci.....

4) Semasa  di restoren, sedang lapar sangat, siap order makanan yang di gemari, yang dah lama tak makan... tiba-tiba datang... makanannya ntah apa-apa rasa... hampeh... tersentap selera... memang tak suka / benciii sangat..

5) Bunda kalau ikat dan kumpul pelastik sampah sangatlah berhati-hati...kemas dan ikat ketat-ketat supaya tak terbongkar dan kemas masuk dalam tong sampah...  tiba-tiba ada yang simply ikat tak kemas...  'Bangla lori sampah'  pulak simply 'campak-campak'.. tak masuk lori... 'Terbuak' depan gate bunda pulak tu.. ...  adoiii!! tak suka nyerrr / bencinyer laahai!!... satu kerja pulak nak bersihkan sampah busuk dorang!! ... sabo jer lah...

Sebagai memenuhi syarat entri... bunda kena tag 5 orang pula untuk sambungkan servey / game ini... tengoklah, siapa yang kena...


                                                1) CikBunga
                                                2) NekCik
                                                3) DaddyZiyyad
                                                4)  JR
                                                5) Zumal

*** Saja jer nak memeriahkan blog sesama rakan kan...

            


36 ulasan:

  1. 1 dengan 3 3 tu ramai yang sama...

    singgah sini... selamat pagi.. assalamualaikum

    BalasPadam
  2. No 3 tu yg paling saya pantang ..hihi

    BalasPadam
  3. Terima kasih KN sambut tag kakak:) Amat dihargai..
    Apa yang KN listkan di atas tu semuanya kakak pun tak suka juga.

    BalasPadam
  4. saya pon sama bunda..ke lima2 perkara kat atas tu saya benci gak...nak2 yg nombor 1 tu...stress :(

    BalasPadam
  5. no. 1 tu kita mmg geng bunda..el paling x suka org janji2...pas2 hampehh geram siot..if boleh at least bg tau lah kan..say sorry pun dah lega ni tak buat bodoh je eee geramm betul

    BalasPadam
  6. Saya pun tak suka yang 5 ni. Kadang boleh hilang sabar juga dibuatnya.

    BalasPadam
  7. Yang no 2 tu saya belum rasa lagi Bunda. Anak masih kecil ;-)

    BalasPadam
  8. hihihihi... no dua tu memang kan... bengang je rasa...

    BalasPadam
  9. no 5 tu... haaa lagi lah... dalam lif bila ada spesis bawak plastik sampah air meleleh dalam lif... adoiyayyyy... rasa nak lastik je orang camtu tau bunda

    BalasPadam
  10. Bunda...cer buat 5 things U love the most pula... hihihihi

    BalasPadam
  11. Yang no 2 tu samalah macam saya bunda ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bukan senang nak merasa makanan dari air tangan ibu bagi anak2 yang dah tinggal luar dari mak ayah ni tau...

      Padam
  12. semua yg bunda listkan tu mmg paling pantang utk kaum pompuan kan bunda heheeheheh.... tapi tang sampaih tu win bunda sebb pekerja kat umah lieya ni jenis mcm tu...main taram jek....tong sampah pun main tolak2 gitu jek.... pintu tutup bekas tong sampah baper kali jahanam....buat aduan kat alam flora same gak gitu huhuhu

    BalasPadam
  13. APA YG DIALAMI MENJADI KEBENCIAN YANG MENCABAR KESABARAN KITA KAN...

    BalasPadam
  14. Sama la ngan saya yang nombor 3 tu.

    BalasPadam
  15. no 4 tu kita sama bunda..lg2 klu bagai nak rak org dok kata makanan kt restoren tu sedap..smp2 indah khabar dr rupa..memang frust menonggeng la

    BalasPadam
    Balasan
    1. Memang pun.. promosi bagai nak rak... tapi indah kabar dari rasa... Nak2 pulak Bunda ni bukan jenis selalu makan kat luar... kadang2 tu nak jaga hati anak2 ..dah bawa sesekali...layan jugaklah...

      Padam
  16. lima-lima itu juga dalah sifat saya juga...

    BalasPadam
  17. kita mempunyai sifat yang serupa...

    BalasPadam
  18. Aikkkk..saya terkena! hahaha
    Point no. 1 tu, mmg sakit hati....janji melayu katanya.

    BalasPadam
  19. Point no 4 tu, itulah kali terakhir saya pergi ke kedai makan tu. Pangkah terus.

    BalasPadam
  20. same to me Bunda..semua 5 things tu JM pun x suka terutama yg potong Q tu

    BalasPadam
  21. 5 perkara yg kita tak suka tu lah yang selalu berlaku :-)

    BalasPadam
  22. hahaha.. eh Bunda ngan mummy samalah... tapi mummy punya listing lg panjang kot.. hahahaha :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pun angina jugak kalau orang potong barisan

      Padam
  23. Memang stress bila janji itu dicapatikan... selamat bersegmen Bunda... :)

    BalasPadam
  24. Sama la kita kak. Apa yg tersenarai dlm list tu sy pun sama

    BalasPadam
  25. apa yang saya paling benci?.... ntahlah!

    BalasPadam
  26. Laa Bunda camne nekcik nak buat ni..aduhaii tak gheti den

    BalasPadam
    Balasan
    1. antara paling kakCT tak suka adalah bila suruh mulakan semua buat bodoh. bila kita initiate, ramai pulak nak edit. kadang2 tu boleh sampai fobia nak buat lagi...

      Padam
    2. Samalah ngn bunda pun..tak suka orang macam ni...

      Padam
  27. Bila dah masak, ada anak-anak tak balik itu yang berasa hati sangat ya, Bunda. Itulah hati seorang ibu.

    Saya sebagai seorang suami, tahu makan ajelah Bunda apa yang isteri masak...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yer Pak Mail... nak pulak ada yang bawak balik makanan dari luar..pasar malam ke...pasar ramadan ke... sedey...sentap mak ni tau..tapi kejap jer sebab anak2 cepat ambil hati...tu yang tak lama sentap tu... takot mak bebel lah tu... haha... semua ibu pun pasti rasa yang sama kan...

      Sesekali balik berkumpul nak bagi makan air tangan ibu... air tangan mak cik pasar malam tu jugak dibawak balik...ada tak sentap.. huhu...

      Padam
  28. Hehe Zumal kena tag juga. Terima kasih Bunda. Pasal janji tu Zumal pun pantang juga

    BalasPadam
  29. No 4 tu mmg potong selera betul....

    BalasPadam
  30. Bunda... dh blh jawab tau... 25 things that make bunda happy... hihihi

    BalasPadam