Sabtu, 27 Ogos 2016

Halfest Malaysia 2016




Ekspo Makanan Halal TERBESAR Malaysia yang akan berlangsung pada 31 Ogos - 4 September 2016,   11 pagi - 9 malam.  Bertempat di MINES (MIECC) Seri Kembangan.


HALFEST 2016
dihoskan dan dianjurkan oleh KEMENTERIAN KEMAJUAN LUAR BANDAR DAN WILAYAH (KKLW).Lebih 500 usahawan menawarkan beribu-ribu produk Halal!.  Goodies bags untuk pengunjung bertuah!  Dapatkan tips masakan istimewa dari Datuk Chef Wan!  Sertai pelbagai aktiviti santai bersama keluarga!  Rebut peluang bimbingan perniagaan melalui seminar!

*** Bolehlah datang beramai-ramai bersama keluarga nanti ye.

21 ulasan:

  1. kat penang ada jugak expo ni
    tp sllu terlepas
    tingin nak tgk apa yg diorg jual

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bunda pun tak pernah pergi lagi... ingat tahun ni nak pegi lah, InsyaAllah..

      Padam
  2. Menarik ni.
    Boleh dapatkan pelbagai jenis makanan nak isikan pantry sebelum cuti sekolah bermula dalam satu tempat sahaja.

    BalasPadam
  3. sayangnya, ibu_suri tak boleh bergerak jauh dan lama. kalau tak, tentu best dapat tengok keluaran halal usahawan melayu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu IM.. Bunda pun teringin sangat nak pergi... kalu sorang2 memang tak lepas lah Bunda ni.. pada hal dah dekat sangat dah Mines tu dengan tempat Bunda.

      Padam
  4. MESTI BANYAK MAKANAN ENAK NI

    BalasPadam
  5. Bestnya kalau ada org ley bawak.
    Tak berani drive area ke KL.

    BalasPadam
  6. Menarik nie....
    dekat pun dekat dah nie...

    BalasPadam
  7. Kakak tak pernah pergi festival ini walau tiap tahun buat
    Tengok memang suka nampak best sangat

    BalasPadam
  8. Teringin juga saya nak pergi. Last sekali saya pergi entah apa fairlah, lupa pulak tapi event produk makanan juga!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bunda pun tak pernah pergi pun festival makanan mana2 camni. Tahun ni rasa macam nak pergi jer... tak tau kot2 anak Bunda cuti ke idok..asek oncall jer..

      Teringin nak beli produk2 makanan keluaran tempatan..katanyer, pasti murah2 pada hari tu.. Jom lah pergi, mana tau kot2 kita boleh terjumpa kat sana... pakai baju oren tau...hehe..

      Padam
    2. Yang bestnya mesti banyak food tester.

      Padam
  9. Bestnya... saya suka ekspo2 mcm ni... :)

    BalasPadam
  10. Syok ni pi bonda.. leh makan free.. hahah :p

    BalasPadam
  11. Tapi awat buat kat KL , buat la kat Melaka.. bole ulang pi sampai kembung.. keh keh keh :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti tahun depan kita wat kat Melaka pulak ek... kah kah kah..

      Padam
  12. alaa melepas x tahu pulak. this year.
    selalu alert jek pasai halfest ni. thn ni amik x kisah.. adoii

    BalasPadam