Khamis, 26 Oktober 2017

Kek Kantoi



Bismillahirrahmanirrahim, As Salam...

Apa kabar semua yang mengenali Bunda. Dah masuk ke bulan Safar dah pun baru sempat nak update. Apa lah punya malas Bunda ni yer...


Takderlah apa sangat yang nak diupdatekan. Cuma nak cerita yang menantu Bunda, Abang Amernyer harijadi 11 Oktober lepas. Kak Ngah nak buat surprise kat rumah Bunda 15 Oktober.

Sembang punya sembang dalam wasap pasal rancangan nak beli kek besday Amer...
Pastu, senyap-senyap simpan kat rumah Bunda,nanti ahad tu dorang datang baru surprisekan Amer...

Tetiba belom apa-apa Kak Ngah wasap bagitau bunda, "mak  dah "kantoi' dah mak.. Amer dah terbaca wasap akak kat mak pasal kek tu"...ha ha ha..

Amer cakap apa?... "takperlah..nanti ahad nanti...mak keluar kek, i nak buat-buat 'terkezuuut'..

ooo . okay...nak buat-buat terkezuuut yer..


Tapi sebaliknya yang berlaku...Bila dorang datang ahad tu, bunda cakap
"dah alang-alang Amer dah kantoi kek besday dia...jom lah kita keluar dulu, nanti balik baru potong kek."

Memang pakatan awalnya..lepas surprise kan Amer ..pastu barulah nak keluar shopping
dan makan-makan.



Tapi kami dah tukar "surprise" lain untuk Amer..

Kami sorok-sorok letak elok-elok  'kek kantoi' tu dalam kereta dorang. Semasa Amer nak start kereta ..buka jer pintu kereta tetiba ternampak 'kek kantoi' besday dia.

Kami yang lain pun terus nyanyi lagu "besday to you"..lepas tu Kak Ngah tolong sama-sama potongkan 'kek kantoi' besday Amer dalam kereta tu jugak,

Haa! ko.. Ada ke pernah orang buat sambut besday..potong kek besday dalam kereta?
Rasanya Amer jer kan...

ha ha ha.. siapa yang terkena sekarang.. terkezuut ke tak terkezuut Amer?..



Lepas potong dan makan 'kek kantoi' Amer,  baru lah kami keluar...shopping..
makan-makan Kak Ngah belanja.

Zarif pun ikut tau...dia yang sebenarnya terlebih xcited nak sambut besday surprise
abang Amernya.





***sebenarnya tiap tahun ada jer yang terkena besday surprise...


17 ulasan:

  1. Alhamdulillah seronok vaca jeluarga bahagia bunda

    BalasPadam
  2. Hihihi..
    Menjadi juga utk terkejutkan amir tu wlpn sebelumnya dah kontoi ceritanya..
    Meriah bunda..
    Buat mcm tu..

    BalasPadam
  3. Akhirnya, terkena jugak Amir..
    Pandai Bunda tukar ke plan B :)

    BalasPadam
  4. Akhirnya, dpt juga buat suprise.. alhamdulillah, happy birthday! :)

    BalasPadam
  5. walaupun kek kantoi tapi terkezut juga akhirnya...bagus idea ni...x ada org buat potong kek besday dalam kereta :)

    BalasPadam
  6. happy family la korang semua ni... best

    BalasPadam
  7. Happy birthday Amer...
    Bunda, gambar yang last tu Zarif kan. Handsome nya Zarif dah besar..

    BalasPadam
  8. Happy belated birthday buat menantu Bunda, Amer. Konon-konon nak surprisekan dia rupanya kantoi. Tapi nasib baik ada Plan Bkan, Bunda ^_^

    Jauh berbeza Zarif dengan rambut dulu dengan Zarif yang dah bersekolah ni. Masih lagi keletah macam dulu si Zarif ni Bunda?

    BalasPadam
  9. huhuhu.

    sedap nampak kek amer. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan urusan

    BalasPadam
  10. owh bestnya main surprise2 ni.

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum bonda. Apa khabar? Lama tak singgah. Tak apalah walaupun dah kantoi, ingatan tu paling istimewa kan?

    BalasPadam
  12. happy belated birthday amer...kantoi pun kantoi laa yg penting semua happy

    BalasPadam
  13. Semuanya menarik..apa khabar Bunda..semoga sihat ya

    BalasPadam
  14. Lain dah muka Zarif sebab rambut pendik...
    Happy Bezday Amir... tak kiralah surprise menjadi ke tidak, yg penting ada kek hari jadi hihi....Boleh habis ke kek tu?

    BalasPadam
  15. Dan kantoi pun takpa...boleh ubah lan...terbaik tu bunda

    BalasPadam