Rabu, 3 Januari 2018

SELAMAT TAHUN BARU 2018



Bismillahirrahmanirrahim, As Salam...


Tahun baru 2018 telah menjelma. Usia pun makin bertambah.

Banyak kenangan pahit dan manis bunda lalui sepanjang tahun 2017 yang lalu.

Harap-harap nya pada tahun 2018 ini banyak lagi kenangan manis-manis jer hendaknya.


Pada tahun 2017 lalu bunda dapat menantu perempuan pertama dan juga cucu sulung dari anak perempuan bungsu bunda.

Mungkin pada tahun 2018 ni bertambah sorang lagi cucu bunda.

Bercakap pasal cucu bunda, ingat tak dengan Aadam Nuh?.




Pada 2hb Jan 2018 semalam, genap lah usia Aadam Nuh satu tahun.

Aadam Nuh dah pandai berjalan sejak berumur 10 bulan lagi.  Aadam Nuh seorang anak yang cerdas dan aktif...macam Abang Zarif nyer jugak.

Sekarang ni Aadam Nuh sebuk nak belajar bercakap. Kadang tu ntah apa-apalah yang dia cakapkan.

Tak faham, ha ha ha..




Ingat tak lagi dengan Muhamad Zarif Omar?  Anak asuhan bunda sejak dari dia baby lagi.
Tahun 2018 ni Zarif dah nak masuk ke tahun dua dah.

Dah besar dah Zarif... dah ada handfon sendiri dah. Katanya nenek sebelah mommy dia yang bagi..

Sibuklah call Mak Noranya bagitau dia dah ada handfon sendiri.

Bunda cakap boleh ada handfon sendiri, tapi jangan sampai lalai tak baca buku n tak buat kerja sekolah pulak nanti.

Zarif cakap   "mana ada lalai, . mommy cakap kalu nak main handfon pastikan kerja sekolah siap...kalau tak, nanti nenek mintak balik"

ha ha .. tau takper..



***sampai disini dulu yer... selamat tahun baru..In Shaa Allah bunda update lagi.

16 ulasan:

  1. Selamat tahun baru bunda.
    Selamat ulangtahun kelahiran Aadam Nuh..

    BalasPadam
  2. Selamat tahun baru Bunda...
    Bertambah meriah lah keluarga bunda dengan hadirnya ahli2 baru.

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum
    Bunda

    Selamat tahun baru

    Semoga ceria selalu bersama anak dn cucu2nya..

    BalasPadam
  4. Selamat tahun baru Bunda...semoga bahagia disamping keluarga...
    happy birthday Aadam Nuh..

    BalasPadam
  5. Selamat Tahun Baru 2018 Bunda,

    Cepat betul anak-anak ni membesar ya.

    Happy Belated Birthday Aadam Nuh, moga dapat adik juga untuk bermain.

    BalasPadam
  6. SLMT TAHUN BARU BUNDA.ADAM N ZARIFF MKI MMBSR N MKIN COMEL

    BalasPadam
  7. Selamat tahun baru 2018 bunda ..

    BalasPadam
  8. Selamat juga awak.. salam kenal dan salam singgah..sempena tahun baru ni, jom la ke blog saya https://cararesepi.blogspot.com/..huhu.

    BalasPadam
  9. Selamat tahun baru bunda.tahniah terima menantu dan cucu

    BalasPadam
  10. hola january babies!! and selamat tahun baru utk bunda sekeluarga!

    BalasPadam
  11. Salam perkenalan Bunda. GV follow blog Bunda ya. Selamat tahun baru juga Bunda. :)

    BalasPadam
  12. tahniah Bunda. Wah! Dah makin bertambah cucu Bunda. Alhamdulillah..

    BalasPadam