Jumaat, 19 Januari 2018

Cameron Highland

.



Bismillahirrahmanirrahim, As Salam...


Salam sayang dari bunda untuk kalian yang mengenali bunda. Bersua lagi dialam maya dengan cerita baru bunda.

Bunda saje nak share, pada 11hb dan 12hb Jan 2018 yang lepas.  Anak bunda Dr. Nazrin suami isteri bawa bunda dan bapak bunda pergi bercuti di Cameron Highland.


Kami bermalam di Nova Hotel.







Sempatlah kami round melawat kawasan dibeberapa lokasi yang cantik-cantik yang biasa dilawati  pelancung. Sempat juga kami membeli belah sedikit sebanyak sayuran, buah strawberry, teh dan cenderamata.







Time tu musim hujan. Sepanjang malam kami kesejukkan. Bapak bunda lah yang sangat terasa kesejukkan cuaca disana. Berapa kali lah bapak terbangun, tak boleh tidur katanya., kesejukkan..

Ada 3  4 kali bapak bangun ambil teh o panas.









Tengahari 12hb tu kami check out. Waktu masih awal, kami terus ronda-ronda ke Taman Lavender ..bergambar dan dalam pukul 2 petang baru turun ...

Seronok, sekali-sekali dapat makan angin di tanah tinggi.



***Bunda seumur hidup, itulah pertama kali menjejak kaki ke Cameron Highland.




16 ulasan:

  1. wahh..bestnya, mesti berkabus di atas sana, sbb time tu cuaca sejuk di seluruh Malaysia..

    pergi time weekdays tak byk kenderaan dan pengunjung pun tak ramai, seronok jalan2..

    BalasPadam
  2. Akak, mmg cantik apartment tu..

    Kami panggil bilik aquarium sbb tmpat tidur dlm cermin..


    Tiba2 terpanggil ntuk ke sana.. 😄

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah bapak bunda sehat lagi untuk dibawa berjalan.Bagus Dr Nazrin mengembirakan hati bunda dan atuknya.

    BalasPadam
  4. salam perkenalan dan ziarah sini yer bunda..

    seronoknya naik cameron..last pergi tahun lepas tu pun dalam keadaan sakit bahu tetiba2... insyaallah nak pegi lagi pasni..hihi

    Follower #1411

    BalasPadam
  5. CH YG NYAMAN N CANTIK ALAM KELILINGNYA SERONOK DILAWATI

    BalasPadam
  6. Seronok dapat berjalan-jalan dengan orang-orang yang kita sayangi.

    Saya pun bunda dah lama tak ke Cameron Highland berpuluh tahun. Kali terakhir belum sekolah lagi.

    BalasPadam
  7. lama dah saya tak ke cameron

    BalasPadam
  8. Seronoknya KN....Saya pun lama tak kesini.
    Datang musim hujan mmg terasalah kesejukannya. Masa saya pergi dulu harap malam dgn awal pagi jerlah yg sejuk hihi....

    Puas bergambar dan soping sayur ye KN. KN soping kat pasar malam dia ke??

    BalasPadam
  9. Rindunya nak ke cameron semula...InsyaAllah bulan Mac ni nak bercuti kesana.

    BalasPadam
  10. abe kie dah 2x ke CH. kini terasa rindu nak ke sana lagi...

    BalasPadam
  11. seronoknya Bunda..anak bawak jenjalan..alhamdulillah ayah bunda juga sihat..yelaa kan CH sejuk skrg ni terutama musim hujan ni

    BalasPadam
  12. Salam rindu KN.
    Alhamdulillah org JB ni sihat. Terima kasih atas ingatan

    Pertama kali pergi tgh musim sejuk best sangat sebab CH sekarang tak sejuk macam dulu. Tapi KN pergi at the right time masa tu.

    BalasPadam
  13. Lama sungguh tak gi CH. Last pergi rasanya 17 tahun yg lalu...

    BalasPadam
  14. seronoknya dapat pergi cameron
    last pergi sana best sebab sejuk
    hehehe

    BalasPadam
  15. Seronoknya Bunda jalan-jalan ye. Haish, bikin hati jadi rindu plak sama Cameron :D

    BalasPadam