Isnin, 17 Disember 2012

Aktiviti Baby Zarif..

                             Bismillahirrahmanirrahim..

As Salam,

Entry kali ini bunda nak share aktiviti Baby Zarif, apa yang dia suka buat dan karenah dia seharian..Jom !

rancangan kartun kegemaran zarif...kadang2 terpaksa berebut remote dengan dia..
                 

MasterChef pun dia layan jugak...kukus, grill, panggang, kukus..
antara permainan kesukaannya...block dan lego..ada bakat jadi arkitek ke jurutera ke ni?
   
nampak gayanya zarif cenderung ke seni musik...nak jadi pemusik ke?..Apa ! Ahli Musik??....oooh! tidak..
        
gaya seorang pemusik..
                             
yang paling tak suka dengan zarif ni...bawa  pergi kemana pun tak reti dok diam..
                                       
mahu pun dalam kereta...dia buat macam kat rumah jer..
                                                   
kalau dilayan naik bende alah ni tak cukup satu...lagi ada semua dia nak naik..sabo jer lah..
               
kalau bab menyibuk kerje org nombor satu...sanggup tu jadi pembantu n tukang sapu tanpa gaji..
                                                                               
Haa..time ni best, layan buku.....senang di ajar pulak tu....cepat tangkap...
pastu dah penat...Tido....Yeahh! baru aman dunia..
 

p/s: tapi kalau satu hari Baby Zarif tak ada, rasa nyer dunia ni tak ceria...Cayaang Zarif...
                      

62 ulasan:

  1. bonda,ni anak bonda ke?
    shoooo cute :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. anak jiran, bunda tolong ngasuh sejak umo 6 bulan lagi..dah mcm ank sndr...kadang2 tak nak balek..anak bungsu bunda dah 21 thn..belajar lagi..

      Padam
  2. hisap jari tu yang tak leh tahan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Zee, tula pasal..dah habit susah nak buang..

      Padam
  3. alaaa cumelnye die..
    banyak mainan, sayang.. makcik nak pinjam, boleh tak??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nisah, zarif ni mule2 jer takut / malu hgn org tak biasa...sekali kite layan, byk la mulut dia..very frendly..

      Padam
    2. comel la dia.. huhuhu. =) Anak ehhh? Tolong cubit bg pihak saya.. ehehehe

      Padam
    3. Reen, zarif ni anak jiran...bunda ngasuh...mummy dia keje..

      Padam
  4. gmbr last tu paling handsome wahaha!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shalee, yg hisap jari tu hensem?..

      Padam
  5. kak nora, tengok gambar dia pun boleh agak dia lasak budaknya, haa..cute

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anim memang betul tu...lasak/aktive tapi cerdik..

      Padam
  6. dh pandai mengemas rumah rupa nya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. khairul. ye lah tuu..pandailah sangat..:)

      Padam
  7. hero mana boleh duduk diam kak :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu Kaishin..masa tido jer baru aman..

      Padam
  8. kunjungan balas kak.tq sudi drop komen takziah pada arwah abah nurul arituh kak..terharu..

    zarif masa pegang gitar tuh mcm gaya hafis awan nano..hehe cumilnya..suka main blog mcm sofia n merah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wan terima kasih sudi jengok kesini, mmg mcm Hafiz awan nano..lbh2 lg tang rambut..paling marah dia bile ckp nak gunting rambut..

      Padam
  9. comelnye time dia tido,,hehe..
    walaupun agak penat, tp mesti best kan layan kerenah anak (^__^)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Trah, memang lah penat..tapi terisi jg kesunyian, menumpang kasih anak org...cucu sndiri takder lagi..

      Padam
  10. comeynyer die & pic yg last tu mmg terbaik hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. gamba budak yang suke hisap jari tu ekk?

      Padam
  11. hidup kita ceria ngan kerenah mereka kann.. tanpanya hidup mama kosong..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu Yana, anak2 ni penghibur rumah tangga..

      Padam
  12. comel nyer. mcm2 dia buat yea :)

    BalasPadam
  13. Comelnya. Budak bijak nih ☺☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fiza, budak ni bijak, nakal sama naik lah..

      Padam
  14. Alahaiii, comelnyaaaaa dia menyapu. rajin menolong ye.. budak yang cergas dan cerdik ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ainaa, memang la rajin..rajin mengacau kot..

      Padam
  15. alololo comeynya..banyak sungguh xtvt dia hehehe

    BalasPadam
  16. Cantik t-shirtnya..
    Menurut kajian, budak yg minat alat muzik berkeupayaan menggunakan kedua-dua belah otak. Dia makan guna tangan mana kak? Comel..dah pandai tolong buat kerja rumah..sejuk mata memandang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak keje n mkn gune tgn kiri..MELL..

      Padam
    2. nnti dah besar jadi anak yang soleh..
      bnyak keje,otaknya pun bnyak fikir tu..bijak tu.

      Padam
  17. bgs budak ni.. aktif.. pintar.. :)

    BalasPadam
  18. Salam… saya just nak bagitahu yang saya dah tukar link.. ni link blog saya... terima kasih.. kalau boleh unfollow blog saya yang lama, then follow semula ye... terima kasih sekali lagi.. dan minta maaf banyak banyak sebab menyusahkan erk..

    link lama : azmengs.blogspot.com
    Link baru : www.papablogger.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok ..tksh bgtau..insyaAllan akan follow nti..

      Padam
  19. semua budak-budak suka tgk upin ipin ni kan

    BalasPadam
  20. tul tu..ank buah yaya pon suke tgok spngbob ngn upin ipin..hehe
    ehh..tu da mcm ade gya jdi ahli mzik tuuu..huhu..hbisla bunda....^o^

    BalasPadam
    Balasan
    1. "Ahli Musik?..pantang datuk nenek aku"! ...haha..terover drama plk..:D

      Padam
  21. mak aih..master cheff pun dia layan jugak?hahaha

    BalasPadam
  22. bila jaga dr kecil... mesti syg kan?
    ingat sendiri tadii :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang Sop, wlpun ank org dah jg dr kcl...sayang mcm ank sndr jg..

      Padam
  23. comel sangat baby zariff neh..nnt besaq mesti hensem ni..hehe..nnt besaq suruh baby zariff masuk masterchef kan dia minat tengok masterchef..hehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Seneorita, Zarif hensem mcm Hafiz n masak mcm Papa Joe...hehe:)

      Padam
  24. Seronok tgk gelagat Zarif ni ye Kak..hi hi..comel..

    BalasPadam
    Balasan
    1. pengubat sepi dan teman berbicara..

      Padam
  25. mohon maaf saya sebenarnya yang kurang visit laman KN..try lepas ni ya..tq perhatian ke award 2012 Pesona

    BalasPadam
    Balasan
    1. oo takpe ..rezqi masing2 cek gu..yg pentig hubungn silaturrahm persahabatan yg ikhlas..t ksh..

      Padam
  26. comellllllllllllllllllnye...tembam nyeeeeeeee..:)

    rase nak cubit...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang selau kene cubit pun pipi dia..geraam..

      Padam