Jumaat, 18 Januari 2013

kalimah ALLAH

                        Bismillahirrahmanirrahim..

As Salam,

Semalam, bunda terjumpa satu artikel bergambar dari dalam FB bahawa diapers berjenama CHICCO mempunyai kalimah ALLAH.  Sejauh mana kebenarannya gambar dan artikel itu yang pasti tentu ramai yang sudah melihat dan membaca nya.

Bunda sendiri belum pernah terjumpa atau menggunakan diapers jenis ini malah inilah kali pertama mengetahui adanya diapers jenama CHICCO ini. Menurut artikel itu lagi apabila kita melihat tulisan CHICCO itu didalam cermin jelas ia merupakan kalimah ALLAH.


Sekiranya benarlah apa yang berlaku alangkah sedihnya kita sebagai umat islam.  Sewenang-wenangnya golongan anasir-anasir yang tak bertanggung jawab ini mempersendakan Islam.

Wallahu'alam..

32 ulasan:

  1. ada tgk di FB juga semalam

    BalasPadam
  2. terukkan.. kenapa la dorang suka sangat buat umat2 islam..

    BalasPadam
  3. Ada gak tgk kat fb. Tp x prnh guna brand ni.

    BalasPadam
  4. Pandai aje diaorang ni...tanpa kita disedari!

    BalasPadam
  5. perlu ke nk letak kalimah tue kat situ ... ada jerk agenda tersembunyi

    BalasPadam
  6. itu yg jelas dan boleh kita nampak kan kak..lain2 agenda yg depa buat ada yg kita tak nampak dan tak perasan..

    BalasPadam
  7. serius KA x pernah tahu tntg ni..

    BalasPadam
  8. emang benar nich bunda, kalau bener memang keterlaluan, tidak sepantasnya :)

    BalasPadam
  9. nabila baru tau baru-baru ni. Kalau tak memang taktau sampai sekarang sebab nabila tak dak adik kecik. ;)

    BalasPadam
  10. Saya x dapt tengok fb.line teruk sgt tapi kena hati2

    BalasPadam
  11. entah apa lah niat tersembunyi dorang kan...

    BalasPadam
  12. memang jelas kalimah tu, tapi saya pun tak guna brand nie.
    Kisah Saya & Shaklee

    BalasPadam
  13. tu semua yahudi punya agenda..diaorang akn guna apa saja nak menghancurkan islam..

    BalasPadam
  14. Sayapun baru tahu melalui FB..

    BalasPadam
  15. Macam-macam mereka buat untuk mempersendakan islam.
    Tak faham dengan "golongan" macam ni!

    BalasPadam
  16. betul la tu kak..org kapir n yahudi ni ada mcm2 cara utk insult Islam.bukan ni ja,byk benda sebenarnnya yg ada hidden msg ni.mcm perkataan coca cola tu,pun ada maksud tersembunyi gak klu tengok dlm cermin.sbb tu kita kena boikot barangan diorang ni.ble tengok cni Tekok Beriuh : Mesej Tersembunyi Disebalik Logo Coca Cola

    anyway salam kenal dr sy kak :)

    BalasPadam
  17. macam2 cara dorang buat kan... kena hati2

    BalasPadam
  18. Kami dah lama tak pakai diapers pakai buang. Baby sekarang kami pakai cloth nappy.

    BalasPadam
  19. Saya x pernah pakai, erkkkk eh, hahahahahah apa ni

    BalasPadam
  20. mcm2 cara diorg buat..teruk betul..sampai mcm tu skali..

    BalasPadam
  21. saya pakai diapex dengan she she

    BalasPadam
  22. provokasi berbentuk religius adalah permainan politik paling kotor dalam dunia politik yang sememangnya sudah dipenuhi lumpur. penghinaan terhadap agama (mana-mana agama sekalipun) adalah sangat tidak patut dan keji. dan pada akhirnya, kita semua manusia (walau apa pun agama dan pegangan)akan tetap kembali pada-Nya cuma yang berbeza adalah; bagaimana kita kembali dan bagaimana kita diterima-Nya.

    salam :)

    BalasPadam
  23. orng bukan islam macm2 cr nak wat tuk turunkn smengt orng islam

    BalasPadam
  24. xperasan plak gambar ni dalam fb

    BalasPadam
  25. macam suka2 jer diaorang mempersendakan kan bunda?

    BalasPadam
  26. yaya pon xtaw..makin melampau dorng ni..xtau nk hrmat
    geram pula rase

    BalasPadam
  27. Macam2 cara digunakan untuk menyakiti hati umat Islam.

    BalasPadam
  28. Astagfirullah...adakah umat Islam terlalu lemah dalam pendidikan agama sehinggakan begitu tertaksub dengan kisah-kisah begini? Tercari-cari nama Allah di tapak kasut, di diaper bayi, di pakaian, dan mengatakan orang kafir sibuk nak hancurkan Islam. Terlalu takut dengan perbuatan kafir (samada betul atau tidak, saya tidak mampu berkata).

    Carilah Allah dalam hati. Dengan beramal. Dengan mendirikan solat.

    Bukan dengan paranoia. Biarkan mereka dengan permainan mereka. Jangan dilayan.

    Dan soalannya, apa untungnya mereka letak nama Allah di diaper? Diorang buat bisnes sebab nak untung, bukan sebab nak hina mana-mana agama. Gunakanlah akal yang Allah dah beri.

    BalasPadam
  29. mungkin tak disengajakan...apa2 pun company tu patutnya diarahkan supaya menukar logo tersebut....sy setuju dgn pendapat Tanpa Nama....

    BalasPadam