Isnin, 11 Februari 2013

Penat Melayan Zarif..

                           

                                    Bismillahirrahmanirrahim...

As Salam,

Agak dah lama bunda tak bercerita tentang budak keletah sorang ni...Zarif.. dan dah lama juga tak bawa Zarif jalan-jalan. Petang semalam sempena Hari Raya Cina, bunda dan anak-anak tak der pulak plan kemana-mana, tiba-tiba teringat nak bawa Zarif keluar.

Kebetulan pula keluarga Zarif tak balik kampung. Kami bawa Zarif berjalan-jalan dan bermain di Lake Valley, taman riadah ditempat kami. Lepas tu bunda pergi bershopping barang dapur kat carefoure, anak-anak bunda melayan Zarif kat tempat mainan kat carefoure tu.


lari sana sini..naik tangga turun tangga..masuk trowong..
hepy sangat dia...orang yg penat terkejar2 ikut dia..
masuk trowong turun gelongsor...orang yang tak yakin..takut jatuh ke ape..anak orang...
budak ni bukan reti takut...tak penat ke?..sudah2 lah tu..

eksyen sangat dia...macam terer sangat...suke hati dia jer..naik tangga turun gelongsor..
naik gelongsor turun tangga...penat orang nak mengawalnyer tau tak..
dia bolih posing baek punya kat situ pulak...bertuah punya budak..
orang dah penat ni Zarif....JOM BALIKKK!

masa kat carefoure menatang ni dah wajib untuk Zarif..
selagi tak naik sibuk mintak syiling nak dimasukkan sendiri kat lubang syiling tu...
suke2 hati dia aje pakse2 mintak duit orang...

pastu masuk pulak kat dalam kandang mainan bola2 tu...siaplah rm5.00 sementara bunda
beli barang..anak2 tunggu Zarif disitu

kalau dilayan Zarif ni...sampai berjam2 pun takper...kadang2 tu sampai taknak
kelua pulak dari kandang tu...orang lain ramai dah keluar...
Zarif..Zarif..tak penat ke..jom lah balik nak maghrib dah ni..
kami pulak yang penat melayan kerenah dia...
Lastly dengan paksaan akhirnya Zarif mengalah...dalam kereta tunggang vitagen sampai 2 botol..
tau pun dahaga...masa main tadi apa pun tak ingat..

p/s: Adoii!!.. Penat!....Penat!..melayan Zarif..walau apa pun kami enjoy..sekurang-kurangnyer  reda sikit stress kami setelah sejak kebelakangan ni dihimpit peristiwa duka lara...

50 ulasan:

  1. Hehee..suka dia main... Mcm bru terlepas dr kurungan gayanye... Hee

    BalasPadam
  2. Assalam KN..acik pun suka layan budak..seronok kan

    BalasPadam
  3. Assalamuallaikum Bunda, salam kenal pengunjung dari indonesia, singgah di blog bunda.

    BalasPadam
  4. Seronoknye dia...Bestkan melayan kerenah budak²..sangat menghiburkan keletah diorang..^^

    BalasPadam
  5. salam bunda :)

    memang seronok zaman kanak2 mcm zarif tu...suka tgok dia bermain2... :)

    BalasPadam
  6. assalamualaikum bunda...seronoknya die...;)

    BalasPadam
  7. zarif ni anak siapa kak nora..untung dia kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bunda mengasuh zarif....keluarga dia tinggal berjiran ngn bunda...tengollah entry2 bunda yg sebelum ni tentang zarif...

      Padam
  8. bagusnya bunda, rajin melayan zarif, sama macam anak2 kami suka main menatang tu jugak ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. anak2 bunda sayang dia..suke melayan...dorang dah besar2..takder adik kecil lagi dah...

      Padam
  9. sama macam anak2 yan....bila pergi pasaraya sibuk nak main2 kat situ......

    BalasPadam
  10. aktif betul zarif ni ye bunda.

    BalasPadam
  11. seronok betul dia bermain.. hehehe nak join sekali boleh tak??? awwwww... nanti join, ena pula yang lebih dari zarif XD

    BalasPadam
  12. wah..mmg jelas keronokan dia bermain tu.. budak2 bila jumpa playground mmg eksited sgt dia org kan

    BalasPadam
  13. Yang menengoknyer pun dah penat kan hahaha. Aktif sungguh.

    BalasPadam
  14. kemain seronok lagi zarif tu... senang tak nak ajak balik lepas tu?

    BalasPadam
  15. HAhaha.. Aktif sungguh Zarif tu eh.. main x berhenti..

    BalasPadam
  16. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    BalasPadam
  17. amboi die, aktif betul ..main tak ingat dunie ... :D

    BalasPadam
  18. budak mmg suka main.klu dpt playground mmg dah tak ingat apa..dah habis main baru ingat makan minum n tido..:)

    BalasPadam
  19. Comelnya zariff..jangan lah marah2 dia hehehe...bagilah dia chan ( peluang) pasti jiwa dia besar hari ini..terlepas tekanan asyik kat ruma ja kan..paling suka tengok Zariff hisap minuman..

    BalasPadam
  20. assalamualaikum Bunda
    keletah Zarif mencuit hati
    mesti dia letih sgt tu
    lepas main...
    salam kenal bunda

    BalasPadam
  21. salam kenal..
    kiut nye zarif....seronok bermain tu.kita pun jadi seronok kan melayan keletah anak ni... =)

    BalasPadam
  22. salam kak nora..sye copy n paste kn banner kak nora di blog sye..sori sbab sye bru je prasan yg kak nora de banner kak nora..kak nora bleh x follow sye blik.. :)

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum Bunda

    Salam ukhwah
    terima kasih sudi ziarah PHD

    Al Fatihah untuk Allahyarham hubby dan Allahyarhamah ibu bunda
    moga kubur mereka diteranggi dengan cahaya Syurga...amin

    BalasPadam
  24. wahh..suke nye zarif ni main ye..
    mcm ank buah yaya..hehe..

    BalasPadam
  25. Aktifnya Zarif nie ^_^
    Happy sangat dia kan...

    P/S: Kuatkan semangat ya Bunda...

    BalasPadam
  26. Seronok tgk budak2 punya keletah.....geram pun ada. ..kikiki

    BalasPadam
  27. budak2 kalo jumpa permainan memang syok la dia main.
    teringat masa kecik2 dulu..huhu

    BalasPadam
  28. seronok bila dpt lihat org kita sayang seronok kan :)

    BalasPadam
  29. Tengok diorang main,kita yg penat kan bunda..HEHEHE..tapi..happy tgk dioranh happy..

    BalasPadam
  30. comel Zarif..
    time2 cuti macam ni ada peluang bawa anak2 jala2 kan Bunda..
    anak sy pun suka sgt main keta2 tu..duit sendiri nak masukkan

    BalasPadam
  31. Zarif happy... org yang menjaga la kepenatan... heheh

    BalasPadam
  32. sye dh letk dh shoutbox kt blog sye aunty...sye x mrh le aunty komen..leh kite komen..leh sye mntk nasihat2 drpade aunty.. :) ni blog sye brokenemerald.blogspot.com

    BalasPadam
  33. sye dh reply komen bunda di blog sye n ti bunda tgk yew.. :)

    BalasPadam
  34. Salam...

    Erm, budak2 kalau main mana reti penat... Kita org tua ni yg penat melayan, hehehe...

    BalasPadam
  35. iye lah Bunda, lama gak tak dengar cerita dia ni... Melayan keletah si kecil memang memenatkan tapi di sudut hati sebenarnya ia dapat menghambat sedikit sebanyak ingatan tentang masalah yang dihadapi..

    BalasPadam
  36. Salam.

    Kak..budak2 camtu la kan kak. Dapat main, memang tak hengat dunia. Haus ke, berpeluh smpai lencun pun tak kira..kita le yg lagi tua risau nengok diorg ni.. :)

    BalasPadam
  37. budak2 mmg seronoklah kalau dibawa ke tempat2 macam ni bunda !

    BalasPadam
  38. melawat bonda..
    suka lagu bagraond. tenang je..zikir terapi diri :)

    BalasPadam
  39. jaga budak besar ni letihkan Bonda heeee

    BalasPadam
  40. assalam semua dan terima kasih sudi komen kat sini...keletah Zarif memang memenatkan..tapi menghiburkan kami...kalau 2 3 hari Zarif tak datang , kami dah rindu..maklum dah lama takder budak kecil kat rumah...anak2 bunda dah besar2..

    BalasPadam
  41. salam bunda..sye x rmai adk lelaki..x de..prmpuan jew..jd sye ske sgt tgk baby terutama skali baby boy..comey sgt zarif ni... :) msti best kn lyn keletah die..klau de kenduri kak spupu ke,sye le yg msti jd babysitter tuk diorng..letih tp ske...bile lyn diorng,letih tu mcm x rse.. :)

    BalasPadam
  42. wah bestnya zarif...mama bawa pegi main...rambut zarif cantik

    BalasPadam
  43. kanak2 mmg suka ke playground. dulu masa kita knk2, tkde rasanya playground yg cantik2 ni. yg nk kena byr mmg taklah parents kami nk bw

    BalasPadam
  44. alahai sukanyerrr dia dpt main kt playground...sama mcm qalief hihi

    BalasPadam