Ahad, 19 Mei 2013

11 Tentang Bunda


                Bismillahirrahmanirrahim...

As Salam,

Cma sayang, bunda sahut cabaran yang  Shiemacma  tag kat bunda, jom kita lihat..

  ~ Few rules to be followed:

1. Post this rules
2. Write 11 things about yourself
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

  ~ 11 Perkara Tentang Bunda:

1. Seorang wanita islam dan ibu kepada 4 anak remaja.
2. Berpendidikkan setakat SPM.
3. Sejak berkahwin, tidak pernah bekerja hanya suri rumah sepenuh masa.
4. Anak sulung kepada 8 orang adik beradik.
5. Sangat-sangat berdikari...tak suka meminta-minta dan menyusahkan orang lain, apa lagi mak bapak.
6. Seorang yang sangat sensitif..(kelemahan diri yg sukar dibuang)
7. Seorang ibu yang sangat sayang dan mengambil berat hal anak-anak dan rumah tangga..kadang kala membelakang hak keperluan sendiri.
8. Jarang keluar rumah berseorangan tanpa tujuan penting.
9. Tak suka lepak-lepak, bermesyuarat tingkap tak tentu hala.
10. Mula-mula kenal sangat pemalu, pendiam dan terlalu merasa rendah diri.
11. Sangat mesra dan ramah bila dah kenal dan faham hati budi seseorang.

   ~ Jawaban 11 Soalan Dari  Cma

1. Waalaikumusallam.
2. Tajuk blog bunda ilham sendiri, setelah beberapa kali asyek tukar-tukar sampai puas hati..
3. Nama link yang ada ni gabungan nama sendiri dan bapa sendiri.
4. Belum setahun lagi berblog.
5. Selalu jugak terjah balik entri rakan yang dah lepas untuk komen.
6. Pernah jugak tinggalkan komen yang panjang-panjang.
7. Bunda tak kisah samada mereka nak tinggal komen panjang atau pendek.
8. Bunda tak sentap pun kalau komen bunda tak dijawab..jarang tengok balik.
9. Rasanya bunda takder musuh kot selama berblog....sebab bunda pun tak suka cari musuh.
10. Kalau ada yang drop komen 'done klik2 iklan'...dalam hati bunda berkata, terima kasih..
11. Tak berapa suka di tag .. sebab bunda tak berapa nak rajin join GA atau contest ni...Tapi bunda tak marah pulak...Terpulang juga masa dan mood bunda, kalu rajin bunda layan jerrr.

   ~ 11 Soalan Dari Bunda Yang Perlu Di jawab.

1. Apa pendapat anda tentang blog bunda ni.
2. Siapa kah blogger idola anda.
3. Masa kecik-kecik dulu cita-cita nak jadi apa.
4. Apa kah warna kegemaran anda.
5. Harapan anda sepanjang berblog ni.
6. Kalau anda diberi RM1 juta...apa nak buat.
7. Bilakah  kali terakhir anda hubungi ibu , bapa atau orang yang anda paling sayangi.
8. Sebelum berkahwin , berapa orang anak yang anda impikan.
9. Ada kah anda seorang yang ringan tulang.
10. Anda pandai memasak?
11. Adakah anda seorang yang panas baran.

    ~ 11 Mereka Yang Bunda Tag Adalah...jeng.. jeng.. jeng...

 1.  chipsmore
 2.  Tentang Yaya
 3.   Tentang Kita
 4.  Aminin
 5.  kimijamai
 6.  mak encik
 7. Bahrain Info
 8.  Fatin Aziz Belog
 9.  Rilaks Minda
10.  Aniq Bukhary
11.  Hanif Idrus

Harap-harap sudilah mereka yang bunda TAG menyahut cabaran ni ye..  nanti LINKkan jawaban kalian kat komen entri bunda ni ye...boleh bunda baca..kalau rajin lah..tak pakse..




52 ulasan:

  1. hehe.selamat saya tak ditag..lol.. bagus ya Bunda..berdikari..tabik.. :')

    BalasPadam
  2. wah.bagusnya bunda nie tak pernah keje gitu...

    BalasPadam
  3. huhu banyak soalan yg telah dijawab dan yg perlu dijawab tu ya bunda? baru tahu serba sedikit pasal bunda.

    BalasPadam
  4. banyak tahu pasal diri bunda dengan menjawab 11 soalan ni..

    BalasPadam
  5. Salam bunda..
    Wah.. meh sep..saya pon jenis malas kuar rumah..ngeh2..^^

    BalasPadam
  6. Saya pun tak rajin jugak nak join contest atau giveaway ni bunda. Hehe

    BalasPadam
  7. nampaknya dah ramai yang buat ni..menarik. Dapat kenal bunda dengan lebih lagi :)

    BalasPadam
  8. dapat tahu pasal diri blogger lain dengan cara macam ni...hehee selamat menjwb tag kepada yg ditag....:)

    BalasPadam
  9. wahhh segmen yg sangat best niiiii!!! btw gud luck utk bunda yaa!

    BalasPadam
  10. Sifat kita macam ada persamaan laa..

    BalasPadam
  11. hehehehhe bunda kita ada persamaan

    BalasPadam
  12. As salam bunda...

    Mcm best je sesi soal jawab ni...

    BalasPadam
  13. kenal juga bonda.. best kan bila buat mcm ni

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/05/pemilik-tepung-segera-red-velvet-ialah.html

    BalasPadam
  14. ok dah tahu 11 perkara tentang bunda...hehe

    BalasPadam
  15. Nasib baik saya tak perlu jawab soalan tu sebab ada satu soalan saya sukar dijawab: "Bilakah kali terakhir anda hubungi ibu , bapa atau orang yang anda paling sayangi?."

    Kali terakhir saya hubungi ibu bapa ialah....bagaimana nak hubungi mereka, mereka kini di alam barzakh....
    Tapi kalau orang yg paling disayangi (isteri dan anak2), jawapannya hampir setiap masa...

    BalasPadam
  16. Hmm, sy pun dah jarang join Ga , bukan sebab apa.. cuma bila diberikan syarat yg berat2.. kena like itu ini.. mcm paksaan pulak... hee.. Join GA/Contest yg tak banyak syarat ajee.. :)

    BalasPadam
  17. heee bunda tag yaya la..
    ^_^ mmg tau da bunda mmg sorng mummy yg sgt pnyang..hehe

    BalasPadam
  18. salam..kini sy lebih mengenali Bunda. sy pernah ditag tp sy x reti nak jwb camner..jadi abaikan saja la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. samalah ngn bunda...tapi masa tu idea takder, mood takder n badan tak sihat...so bunda layan jer.. saje seronok2, kira macam game jer ni..santai2 mengisi masa..

      Padam
  19. salam bunda..sama lah kita..m3h ank sulong dr 8 beradik

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab tu kita lebih berdikari kot..umo 12 tahun bunda dah pandai mengurus adik2 dan kerja rumah...terbawa2 sampai dah berkahwin..Alhamdulillah..

      Padam
  20. he3..dah tahu serba sdikit psal bunda..org yg bunda tag 2 sy nk thu jgak..he3, nk2 bro BM relaks minda

    BalasPadam
    Balasan
    1. jom lah join sama...suke2 jer..blh bunda kenal2 kalian plk..

      Padam
  21. salam bunda
    Terima kasih bunda sudi kogsikan

    BalasPadam
  22. Salam Bunda...Bunda sangat popular rupanya. Tabik spring untuk Bunda. Selamat berblogging...peace!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak juga popular mana pun..bunda hanya blogger picisan yg menumpang disudut2 alam maya untuk mengisi masa sahaja...belom sampai ketahap itu..

      kalu ada yg kenal pun biar lah mengenali bunda sebagai seorang ibu yg menumpang kasih anak2..

      Padam
  23. salam BUNDA. baru kenal Bunda. Selamat bersegmen.

    BalasPadam
  24. amboi bunda sempat juga yer !

    BalasPadam
    Balasan
    1. bunda sahut cabaran Cma...lagi pun just for fun kan..

      Padam
  25. pas bce ni krole rase serasi tol ngan bunda...byk sifat kta yang sme...teringin sangat nak jmpa bunda face to face satu hari nnt...sal komen tu kte sme bunda~~~tak kisahlah admin tu bls kew tak, janji kte komen sal mnt bce karya beliau kan...kan

    BalasPadam
    Balasan
    1. tujuan bunda berblog hya untuk mengisi masa dan bertukar2 cerita juga menambah kenalan...

      lainlah kalau bunda hanya nak megejar trafik dan glamer ...apa2 pun kita perlu think positif dengan rakan2 kita..

      Padam
  26. salam bunda.. bagus juga ye ada n3 sebegini. secara x langsung kita dpt mengenali penulis blog wpun tak bersua muka. cikda pun ada kena tag dan tgh berusaha gigih nak jawap ni.. hehehhe

    BalasPadam
  27. Bagus jugak ada segmen macam ni...dapat jgk tahu serba sedikit pasal bunda...

    BalasPadam
  28. free2 best jgk layan segmen2 macam nie kan..serba sedikit kita kenal la dengan diri empunya blog nie..hehe

    BalasPadam
  29. rajinnya BUNDA..seronok baca segmen mcm ni..dapat kenal tuan punya blog..:)

    BalasPadam
  30. Baru dapat berkenalan dengan Bunda dengan lebih mendalam ;D

    BalasPadam
  31. alhamdulillah
    dah kenal bunda dah ! ;)

    BalasPadam
  32. Salam Bunda..
    hihih.. no11 pertama tu kite sama.. sampaikan pendiam dikatekan sombong.. huhu..

    terima kasih bunda jawab tag cma.. senang hati sekali baca 11 + 11 perkara tentang bunda.. ;)

    BalasPadam
  33. as-salam bunda.. :)
    waahh nicee..heheh..
    saya xjawab lagi soalan2 yg diberi, huhu...kena cari masa dan mood..hehehe.. ^______^

    BalasPadam
  34. dh tau serba sedkt pasal bonda =)

    BalasPadam
  35. Hello dear friend! Great website! Congrats! Visit me back please. Have a nice day!

    BalasPadam
  36. Salam Bunda..
    Kunjungan balas dari saya.. I follow Bunda.. :)

    BalasPadam
  37. bUNda, smbil2 isi masa lapang, saya dh join.. hehhe.. tp ad rules sy x ikt. hehe..
    http://cakerawalasenja.blogspot.com/2013/05/11-things-about-me.html

    BalasPadam
  38. okey, dah kenal sedikit sebanyak tentang bunda.. Ermm bunda nak tanya ni, best tak jadi surirumah full time? rasa macam prefered nak berhenti kerja tapi takut gak nanti bosan =)

    BalasPadam
  39. oh bagus juga ni... tau juga serba sedikit tentang bunda... :D

    BalasPadam
  40. Suka saya baca, boleh lebih kenal Bunda :D

    BalasPadam
  41. assalam bunda,

    blogger baru lah kiranya ni. anyway, salam kenal dari saya. :-)

    BalasPadam
  42. mekasih bonda sbb sudi tag. dh lame saye tak online. :)

    BalasPadam
  43. Ermm...singgah kat sini krn cuba utk mengenali bunda. Hopefully tak kisah sebab entry ni dh lama kan.

    Cuma betul ker bunda berblog tak smp sthn?

    BalasPadam