Ahad, 16 Jun 2013

11 Tahun Dah Jadi Bapa...

Selamat Menyambut Hari Bapa 16 Jun 2013
                          Bismillahirrahmanirrahim...

As Salam,

Selamat hari bapa bunda ucapkan kepada semua yang bergelar bapa tak kira lah walau dimana saja kalian berada. Jadilah bapa yang penyayang dan bertanggung jawab.

Di Malaysia sambutan hari bapa di raikan pada ahad ketiga di bulan Jun setiap tahun. Bagi tahun 2013 ia di sambut pada 16 Jun ini.

Dalam keghairahan kita satu dunia menyambut Hari Bapa, bunda terbaca satu artikel dalam  BERITA HARIAN  hari ini bahawa ada remaja 11 tahun dah menjadi bapa selepas mendapat anak melalui hubungan dengan seorang wanita berusia 36 tahun. Berita kontroversi ini berlaku di Wellington, New Zealand.

Percaya atau tidak itu lah realitinya dunia hari ini. Walaupun berita ini berlaku di luar negara, ia tidak mustahil akan berlaku juga di negara kita. Dari itu ambil lah berita ini sebagai iktibar untuk kita semua. Tak kira lah ibu, bapa dan masyarakat sekeliling sama-samalah kita pantau aktiviti anak-anak kita.

Sempena Hari Bapa ini wahai bapa-bapa sekelian jadilah bapa yang soleh yang dapat menjadi contoh tauladan yang baik dan dapat membimbing anak-anak kejalan yang diredhai NYA.

Kepada ayahandaku Abdul Aziz Mohd Jani, anakanda ucapkan Selamat Hari Bapa dengan doa agar ayahanda sentiasa dilindungi Allah dan diberi kesihatan hendaknya ...amiin

Wallahu'alam..
         

46 ulasan:

  1. selamat hari bapa kepada semua bapa di seluruh dunia..

    BalasPadam
  2. Selamat hari bapa buat semua bapa di dunia..

    BalasPadam
  3. Selamat hari bapa di seluruh dunia...

    BalasPadam
  4. slmt hari bapa jugaa :) <3 ayah :D

    BalasPadam
  5. salam BUNDA...terima kasih atas ucapan.

    awalnya budak tu jadi bapa..

    BalasPadam
  6. macam-macam zaman skang ni...11 tahun..mampu ke tuk jadi bapa...

    syahdu dengar lagu bunda ni...

    BalasPadam
  7. 11 tahun dah jadi ayah..melampau betol tu...

    BalasPadam
  8. "Bapa" rumah Che Mid sedang cuti berpeluh-peluh cuti kereta kat luar tuuu..

    BalasPadam
  9. Sayangi bapa selagi dia masih ada...berdoalah kpd yang tiada.

    BalasPadam
  10. nilah dunia,tak tahu nak cakap apa. Ya Allah ampuni dosa2 kami yakni yg bergelar bapa secara rasmi menerusi pernikahan. Amin

    BalasPadam
  11. Salam KN,

    Nak ucapkan selamat hari bapa juga pada semua bapa-bapa di malaysia.

    BalasPadam
  12. woowww..11thun?? he3 terbaek la :) slmat hri bapa jgak utk smua bapa2 kt dunia ni..jasamu dikenang

    BalasPadam
  13. terbayang wajah ayahanda ... al fatihah buatnya ...

    BalasPadam
  14. salam perkenalan... dunia masa kini.. selamat hari bapa kepada blogger yg bergelar bapa.(sy lambat lg) huk3..

    BalasPadam
  15. salam bunda.. saya singgah ni..^^

    jasa bapa kepada saya memang x terhingga.. semoga saya dapat membalasnye..^^

    BalasPadam
  16. Sesekali rasa, best juga jadi bapa dan tok ayah sekaligus ni...

    BalasPadam
  17. Selamat Hari bapa untuk semua bapa di Mukabumi..termasuk yang 11 tahun tu Bunda...tapi yalah kan..muda sangat tu nak pikul tanggungjawab..hmmm

    BalasPadam
  18. selamat hari bapa yer buat ayahanda bunda..semoga sentiasa sihat wal'afiat & sntiasa d berkati..amin ya rabbal'alamin..
    >> http://firohar.blogspot.com/

    BalasPadam
  19. teruknya kes ini Bunda...budak umur 11 thn mana tahu perkara2 seks ni...tp kdg2 dunia skrg ni semuanya boleh terjadi..

    BalasPadam
  20. selamat hari bapa untuk bapa 2 di seluruh dunia

    BalasPadam
  21. umur 11 tahun? hurm. macam-macam..

    selamat hari bapa kepada semua bapa...

    BalasPadam
  22. selamat hari bapa kepada semua bapa2 termasuk SOp.. hehehe

    BalasPadam
  23. apa nk jd dunia ni..

    selamat ahri bapa..

    BalasPadam
  24. Dunia semakin ke penghujungnya...
    Giorgio nk ucapkn Selamat Hari Bapa pd Ayahanda BUNDA & juga pd smua Bapa2 Di seluruh Dunia... (^_^)

    BalasPadam
  25. Selamat Hari Bapa pada semua bapa2 di Malaysia..
    moga menjadi bapa terbaik pd anak2..
    terkejut gak baca budak 11thn dh jadi bapa..

    BalasPadam
  26. muda-muda dah jadi bapa....

    BalasPadam
  27. tu dia.. muda btul.. apapun, selamat hari bapa kpd semua bapa di Malaysia dan seluruh negara :)

    BalasPadam
  28. 11 tahun dah jadi bapa?? mak aih...

    BalasPadam
  29. krole lak first time smbut hari bapa semalam...hihihi...wah! 11 tshun da jd bapa???? dunia h dunia

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tahniah krole, ini tahun pertama krole menjadi bapa..

      Padam
  30. yg mustahil tu la yg selalu berlaku.
    semoga dijauhkan

    bunda,

    nak merasa serbuk HALAL CHEESE POWDER tak. kalau nak meh join GA saya ni.

    http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/qr-mini-giveaway-kedua.html

    BalasPadam
  31. selamat hari bapa pada semua yg bergelar bapa...

    BalasPadam
  32. happy Father's day utk semua bapa2 di dunia ni :)

    BalasPadam
  33. selamat hari bapa untuk seluruh bapa di m'sia specially abah tasnim. i love u so much. singgah belog tasneem ye bunda ^^

    BalasPadam
  34. selamat hari bapa utk mereka yg bergelar bapa. ;)

    lama tak jenguk sini. bunda sihat?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, sehari dua ni bunda sihat sayang..

      Padam
  35. selamat hari bapa, hebatkan budak tu huhu

    BalasPadam
  36. salam bunda..
    huhuhh....seram pulak baca keratan akhbar tu..

    selamat hari bapa pada yg menyambutnyav :)

    BalasPadam
  37. selamat hari bapak ye bapak.. :D

    BalasPadam
  38. 11 tahun dah jadi bapa? Hebat hebat. Huhu~

    BalasPadam
  39. haha 11 tahun ada hubungan dgn perempuan 35 tahun....

    BalasPadam
  40. tak sabar remy nak jadi bapa........

    BalasPadam