Isnin, 5 Mei 2014

Buku Dari Pesta Buku PWTC 2014...



Bismillahirrahmanirrahim,

As Salam...

Hari Sabtu lepas bunda dan anak-anak berkesempatan pergi ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC. Tak banyak juga buku-buku yang kami beli.




Oleh kerana bunda lebih berminat membaca buku dan majalah bertemakan motivasi maka bunda membeli beberapa majalah dan sebuah buku berjudul Semuanya Soal Hati dari Telaga Biru Publishing.  Tak tahu lah bila bunda boleh habis baca buku dan majalah-majalah tersebut.


Anak bunda pula membeli sebuah kitab Al Quran kecil dan sebuah buku berjudul 50 Soal Jawab Mengapa SYIAH SESAT?  dari Al Hidayah House Of Publishers Sdn Bhd.



**Pesta buku itu telah berakhir pada 4 Mei 2014 yang lalu.


40 ulasan:

  1. wah banyak buku bunda..byk juga ilmu di timba..

    hari ni berakhir bunda 4 mei

    BalasPadam
  2. Banyaknya bunda beli buku.. Saya kalau pergi ni mau berejam belek buku.. Hihihi..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bab membeli tu rajin jugaklah...tapi bab membaca tak boleh nak cakap apa...

      Padam
  3. saya pun telah enghabiskan beberapa buah novel seram yg dibeli anak kat pesta buku tu...dia kata jumpa ramai artis/penulis hehe

    BalasPadam
  4. Selamat membaca Bunda...
    Saya ada lagi buku yg tak habis dibaca lagi masa karnival karangkraft tempohari... kena rajin membaca balik ni..

    BalasPadam
  5. ternyata hobinya membaca ya, bukunya banyak banget ya :)

    BalasPadam
  6. sempat juga membeli yer bunda 1

    BalasPadam
  7. Salam Bunda..
    Zura pon teringin nak gi memborong buku.
    tapi masih belom ade kesempatan nak ke sana. :)

    BalasPadam
  8. Kalau nak ke sana Aina memang tak boleh bawak anak2 bila berasak2 dengan orang ramai mulalah masing2 buat perangai.

    BalasPadam
  9. tak kisah la bila habis baca bunda... yang penting... buku ada... time senggang2 boleh baca.. hehehe

    BalasPadam
  10. Salam Bunda... best kan dapat pergi pesta buku... kali ni idah tak berkesempatan... bz teramat dengan kenduri kawin di merata2...huhuhu

    BalasPadam
  11. salam Bunda ..
    tertarik pd tajuk psl Syiah Sesat ..
    klu sesat masih boleh di tunjuk jalan yg betul ..
    tp klu Murtad ..
    nauzubillah

    BalasPadam
  12. tak sempat pergi...membaca menggembirakan minda, ilmu pun dapat..

    BalasPadam
  13. saya suka membaca solusi . tak dpt pergi ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. majalah2 tu offer 5 RM10 jer...boleh campur2 ...tu yg best tu...ikut hati nak rasa nye beli 2 3 set...fulus jer tak cukup...haha..

      Padam
  14. salam bunda..
    uuu.....sempat jgk mmbeli tu..
    cma tak pegi pun. opismet cma jer yg pegi, katanyer kali ni lagi besar dr tahun lepas

    BalasPadam
  15. Jika benar Syiah sesat tak apa juga kan sebab kita bukan dalam golongan mereka. Tapi bila melihat perbuatan orang yang semazhab dengan kita melakukan perilaku yang pelik-pelik rasa memang menakutkan....

    BalasPadam
  16. bestnya bunda memborong buku..

    BalasPadam
  17. sempat juga yer Bunda. Enjoy the books :D

    BalasPadam
  18. selamat membaca bunda :)

    tahun ni puteri tak berpeluang ke sana

    BalasPadam
  19. Informasi dari sumber spt majalah tu mmg bagus dibaca.. ringkas tp padat. Selamat membaca Bunda.. :)

    BalasPadam
  20. Saya sempat juga pergi petang Ahad tu...ramainya umat manusia, xselesa...
    Selamat membaca Bunda..:)

    p/s: tarikh tamat tu Bunda silap taip, sepatutnya 5 Mei

    BalasPadam
  21. Bestnya dapat kepesta buku tentu macam2 nak beli
    Solusi yang sy suka baca

    BalasPadam
  22. Assalam BUNDA... saya pun memang suka terjah kalau ada pesta buku ni.... selalunya novel ngan majalah yang saya terjah dulu

    BalasPadam
  23. assalam banyak borong buku ya..

    BalasPadam
  24. saya pun suka gak pergi pesta buku..tapi yang ini tak berkesempatan pulak

    BalasPadam
  25. Kita suka pesta buku. Meriahkan Bunda..So selamat membaca...

    BalasPadam
  26. Oh, sampai juga Bunda ke pesta buku tu. Saya nak pergi dengan dua hero ni memang tak sanggup. Nanti saya sibuk cari buku, mereka dua beradik main hide and seek tengah orang ramai.

    BalasPadam
  27. kenapa x sggh booth AM kt tgkt 4? ;-)

    BalasPadam
  28. lamanya tak pergi pesta buku.. hurm..

    BalasPadam
  29. Anak dara kakak pun beli juga di situ tapi beli dgn voucher buku RM250/- yg dia dapat. Itupun dia tak habiskan. Sayanglah agaknya tu.. Tapi dia beli buku utk dia belajarlah.

    Kalau KN macam kakak suka baca yg macam ini..

    BalasPadam
  30. Memborong buka amalan yang baik .. mengalakan kan anak2 dengan sifat membaca buku :D

    BalasPadam
  31. wahh best nya bunda tambah ilmu dari buku2
    yang menarik ni :)

    BalasPadam
  32. Tak pergi pun KN....tak sempat mcm mcm hal

    BalasPadam
  33. tak pergi pon
    best kan dpt borong buku berilmiah mcm ni

    BalasPadam
  34. Mesti dah harga buku semua ni murah,..kan?best nya kalau dapat ke sini..hehe

    BalasPadam
  35. Bestnye bunda beli buku...sy dh lama xbeli...nih yg nk.start balik membeli...

    BalasPadam
  36. majalah solusi tu saya pun suka baca =)
    tapi tak berkesempatan ke pesta buku
    mungkin lain kali

    BalasPadam
  37. xdapat pon pegi sana..huuu
    *jao sgt..heeee*

    BalasPadam